Testele de salivă se împart școlilor din Buzău

Testele de salivă pentru elevi au ajuns la Buzău, iar de astăzi sunt distribuite şcolilor din județ. Elevii urmează să primească fiecare câte două teste, joi, după mini-vacanţa de 1 Decembrie.

Șeful Inspectoratului Școlar Buzău, Ionel Meiroșu, precizează că împărțirea către unitățile de învățământ se face în raport cu numărul copiilor înscriși în fiecare unitate de învățământ. Din păcate, testele au fost trimise neasamblate, iar directorii de școli trebuie să găsească soluții pentru ca acestea să ajungă la elevi pentru a fi ușor de folosit. Este posibil ca asamblarea kiturilor testării să fie făcută de profesori.

Ionel Meiroșu spune că, până joi, conducerea fiecărei şcoli din județ va decide, în urma consultărilor cu profesorii, părinţii şi elevii, dacă testarea se va face în şcoală sau testele vor fi trimise acasă, urmând ca părinţii să-i testeze pe copii.

Județul Buzău a primit în primă fază 127.000 de teste din salivă pentru depistarea coronavirusului. În curând sunt aşteptate și alte tranşe.

teste de saliva