Tot mai mulți elevi din Buzău învață în online din cauza Covid

de Stiri Buzau Media

Situație din ce în ce mai gravă în unitățile de învățământ din județul Buzău, pe fondul exploziei de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

În prezent, 191 de clase din județul Buzău, cu un total de 4.186 elevi, sunt nevoite să învețe de acasă din cauza tot mai multor infectări cu coronavirus. Acești elevi vor învăța, în următoarele 2 săptămâni, din fața calculatorului. Copiii vor putea reveni mai devreme în bănci doar dacă se vor testa în ziua a opta de la prima confirmare care i-a trimis în online.

Grav este și că școlile cu cele mai multe clase închise de COVID sunt unități de învățământ de top. Este vorba despre Colegiul Național „B.P. Hasdeu” și Școala Nr. 11 din muncipiul Buzău, unde sunt câte 14 clase care au trecut în online după confirmarea cu coronavirus a unor elevi.

Deși, în județ, aproape 200 de clase sunt în online după infectarea unor elevi sau a unor profesori, deocamdată, la Buzău, nu se pune problema închiderii totale a vreunei școli.

Regula prevede că o școală se închide dacă jumătate din clasele existente aici sunt trecute în online, din cauza cazurilor de Covid 19.

 

 

Știri despre: , ,