Trafic sugrumat la Mărăcineni, din cauza montării unor separatoare de sens

 

Este trafic de coșmar, de câteva zile, în zona de nord a orașului Buzău, dar și la Mărăcineni. În orele de vârf, circulația a fost aproape paralizată din cauza unor lucrări care au loc în aceasta localitate, pe Drumul European 85.

În această zonă, o firmă contractată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rurtiere montează separatoare de sens din beton, o investiție solicitată de Serviciul Rutier Buzău.

Autoritățile au decis să ia măsuri pe drumul European 85, cea mai circulată și periculoasă șosea din județul Buzău, pentru a fi prevenite, pe cât posibil, accidentele rutiere grave. Polițiștii de la Rutieră din Buzău au analizat fiecare punct de pe drumul European 85, în care, în ultimii ani, s-au produs accidente rutiere grave și au propus mai multe variante pentru un trafic în siguranță: fie montarea unor separatoare din beton, fie instituirea unor benzi reversibile, fie lărgirea părții carosabile, astfel încât să se circule pe două benzi pe sens.

Oficialii de la București au analizat propunerile Poliției Rutiere Buzău și au acceptat una dintre variante. Este vorba despre montarea separatoarelor de sens în două localități unde riscul de producere a accidentelor este ridicat: Mărăcineni și Racovițeni.

Lucrările de montare a separatoarelor de sens la Mărăcineni ar urma să se încheie în această săptămână.

 

 

maracinenitrafic rutier