Tunelurile de lumini de la Consiliul Județean și Muzeul Județean se aprind chiar de Ziua României!

Deja tradiționalele tuneluri de lumini din fața Consiliului Județean Buzău și a Muzeului Județean vor fi aprinse, mâine, chiar de Ziua Națională a României, de la ora 17.00.

Tunelul de luminițe din fața Consiliului Județean are 62 de metri de plasă, iar cel din fața Muzeului Județean, o lungime de 45 de metri de plasă.

Ca și în 2020, și în acest an, Ziua Națională a României și sărbătorile de iarnă vor fi marcate, la Buzău, fără fastul și risipa din alți ani, în contextul situației epidemiologice generate de pandemia de COVID – 19. Chiar și așa, Consiliul Județean Buzău va aloca pentru ziua de 1 decembrie și sărbătorile de iarnă 220.000 de lei, cu 70.000 de lei mai mult decât anul trecut.

Din banii alocați, Consiliul Județean va oferi cadouri tradiționale copiilor și adulților din centrele rezidențiale și aflați la asistenții maternali, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău precum și colindătorilor care vor vizita instituția. De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Buzău vor oferi cadouri și copiilor din Spitalul Județean, dar și din familii sărmane din alte localități ale județului.

În anul 2019, înainte de debutul pandemiei, Consiliul Județean Buzău a alocat pentru marcarea Zilei Naționale și sărbătorile de iarnă 500.000 de lei.

 

sarbatori de iarna