Ultima zi de școală – emoții, lacrimi de bucurie și speranțe

Premii, flori, lacrimi de bucurie ori aplauze, de toate astea au avut parte, în această săptămână sute de absolvenţi ai clasei a XII a din județ. S-a auzit ultimul sunet de clopoțel, iar elevii şi-au luat rămas bun de la şcoală şi de la dascăli. Și în municipiul Buzău, la ceremoniile de absolvire amfiteatrele și curțile unităților de învățământ au fost neîncăpătoare în aceste zile. Străzile oraşului au fost invadate de absolvenţii de clasa a XII-a de la  Colegiul Tehnic din Buzău, care au marcat absolvirea prin defilări şi ceremonii emoţionante. Îmbrăcaţi în robe, înarmaţi cu pancarte, telefoane şi aparate foto, absolvenţii au defilat prin oraş, sub privirile părinţilor, bunicilor, prietenilor, dar şi a trecătorilor.

Și Colegiul „B. P. Hasdeu” din Buzău a îmbrăcat haine de sărbătoare.  Promoția cu numărul 150 a prestigioasei unități de învățământ și-a desemnat în cadrul unei emoționante festivități șeful de promoție. Este vorba despre Maria Burlacu, eleva din satul Lunca, din comuna C.A. Rosetti care a absolvit cei 4 ani de liceu cu media 10.  În cadrul tradiționalei ceremonii de absolvire, conducerea Colegiului Național B.P. Hasdeu, în prezența invitaților prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul Gheorghiță Vlad, viceprimarul Ionuț Apostu și conducerea IȘJ Buzău a oferit diplome elevilor care s-au remarcat de-a lungul celor 4 ani de liceu.

O nouă generație de eminescieni și-a luat ,,zborul” de pe băncile Colegiului Național Mihai Eminescu din Buzău. A fost un moment înălțător pentru toți cei prezenți: cadre didactice, părinți, invitați, dar mai ales pentru absolvenți. Înainte de a intra în amfiteatrul prestigiosului liceu, absolvenții clasei a XII a au trecut printr-un tunel de flori creat de elevii claselor a V a. La eveniment au fost invitați  prefectul județului Buzău, Carmen Ichim și directorul Muzeului Județean de Istorie, Daniel Costache. Absolvenţii claselor a XII-a au păşit de acum, pe drumul maturităţii. Pentru ei urmează o perioadă grea, în care vor susţine examenul de bacalaureat.

absolventiclas a XII aliceu