Un bucureștean și 5 străini, cercetaţi pentru braconaj, după ce au vânat în zona Râmnicu Sărat, un exemplar ce nu era înscris în autorizația de vânătoare

de Stiri Buzau Media

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe raza a două fonduri cinegetice din zona Râmnicu Sărat, pentru verificarea modului de organizare şi desfăşurare a unor acţiuni de vânătoare. În timpul desfăşurării activităţilor specifice, pe unul dintre fondurile de vânătoare verificate a fost depistat un bucureştean de 57 de ani, organizator al unei partide de vânătoare, care era însoţit de alţi 5 vânători, cetăţeni străini. În urma controlului efectuat s-a stabilit că aceştia utilizau două dispozitive electronice tip chemători, pe perioada desfăşurării acţiunii fiind vânat un exemplar ce nu era înscris în autorizația de vânătoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „braconaj”, fiind luată şi măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a exemplarului de vânat şi a unei arme de vânătoare. Totodată, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale pentru utilizarea dispozitivelor electronice, acestea fiind confiscate. În urma verificărilor efectuate pe un alt fond de vânătoare au fost depistaţi patru cetăţeni străini care participau la o partidă de vânătoare legal organizată, cu privire la care s-a stabilit că utilizau dispozitive electronice tip chemători.

În urma inventarierii exemplarelor vânate au fost găsite două exemplare de vânat dintr-o specie ce nu se afla înscrisă în autorizaţia de vânătoare. Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale pentru utilizarea dispozitivelor electronice fiind luată și măsura complementară de confiscare a acestora, iar cu privire la exemplarele de păsări ce nu erau înscrise în autorizaţia de vânătoare s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj. Totodată, au fost confiscate două arme de vânătoare. Valoarea prejudiciului, în cele două cazuri este de aproximativ 300 euro.

Știri despre: , ,