Un nou proiect cu fonduri europene pentru tinerii instituționalizați din Buzău

de Stiri Buzau Media
?????????????????????????????????????????????????????????

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău a lansat un nou proiect cu fonduri europene. Proiectul „Servicii Sociale pentru un viitor mai bun” are o valoare totală de peste 5,3 milioane de lei, doi la sută din sumă fiind finanţată de Consiliul Judeţean Buzău. Proiectul se adresează unui grup-ţintă de 110 persoane, din care 58 de copii sau tineri instituţionalizaţi. În cadrul acestor servicii sociale, 42 de copii expuşi riscului de separare de familie vor beneficia de servicii de recuperare în cadrul unui centru de zi de recuperare.

Prin acest proiect, DGASPC Buzău îşi propune şi dezvoltarea unui centru de zi de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi care să aibă o capacitate de 90 de beneficiari. Mai mult, o componentă a acestui proiect este de a dezvoltara reţeua de asistenţi maternali profesionişti prin recrutare, formare şi angajare a unui număr de 10 asistenţi maternali, din care cinci din mediul rural.

Săptămâna trecută, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău a lansat un alt proiect cu fonduri europene în valoare totală de 2,91 milioane de lei, prin care  tinerii buzoieni care părăsesc sau urmează să părăsească centrele de protecție a copilului vor fi sprijiniți să se integreze mai ușor în societate. Proiectul „Anticameră pentru viață” se adresează  tinerilor din județ cu vârsta peste 18 ani, care părăsesc sistemul de protecție socială. Aceștia vor fi ajutați financiar să își continue studiile, să își găsească un loc de muncă sau să aibă acces la servicii medicale.

Știri despre: , ,