Validarea noului Consiliu de Administrație al Companiei de Apă Buzău a fost amânată

Proiectul de hotărâre prin care Primăria Buzău își desemna reprezentantul în următoarea ședință a Adunării Generale a Acționarilor a Companiei de Apă, programată pe data de 6 august, a fost scos de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal de astăzi. Motivul a fost acela că respectiva convocare, ce urma să aibă loc pe la începutul lunii august, nu a fost legală, așa după cum a declarat primarul municipiului Buzău Constantin Toma. Asta înseamnă că până atunci va funcționa Consiliului de Administraţie interimar. ,,Această convocare făcută la propunerea domnului director general, Ionel Tescaru și semnată de preşedintele Consiliului de Administraţie, încă Cornel Pitiş, nu a fost legală. Nu a fost convocat Consiliul de Administraţie, nu s-a respectat termenul de 30 de zile. Putea să fie, într-adevăr, un termen mai scurt, dacă era luat acceptul tuturor acţionarilor. Nu s-a făcut acest lucru, deci plecăm la o treabă în sensul în care asă aprobăm un nou Consiliul de Administraţie pe o bază ilegală. Probabil că era şi aici o capcană, nimic nu-i întîmplător în ceea ce-l priveşte pe Tescaru“, a explicat Constantin Toma.

Pe data de 16 iulie, atunci când Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Buzău 2008”,  a aprobat lista de persoane pentru funcţia de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă, Ionel Tescaru menționa că ar fi benefic să se convoace cât mai repede ședința  AGA, având în vedere că societatea pe care o conduce are multe proiecte de realizat. ,,Următorul pas va fi convocarea AGA, care va definitiva procedura de numire a noului Consiliu de Administrație al Companiei de Apă. Noi am cerut ca ședința AGA să fie cât mai repede. E benefic pentru Companie, să lucrăm cu Consiliul de Administrație, pentru că avem multe de decizii de luat. Și așa avem bugetul aprobat…când s-a aprobat. Deci, noi ne dorim o dată în care majoritatea acționarii să aibă acces la ea, ar fi în jur de 6 august, urmând ca președintele Consiliului de Administrație să dea drumul la convocator. Dacă nu, o să așteptăm termenul acela de 30 de zile, care ne lungește”, a spus la vremea respectivă Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă Buzău.

Cum proiectul de hotărâre prin care Primăria Buzău, în calitate de acționar majoritar,  își desemna reprezentantul în următoarea ședință a Adunării Generale a Acționarilor a Companiei de Apă a fost amânat, este de așteptat ca această ședință AGA de validare a noului Consiliu de Administrație să aibă loc undeva după mijlocul lunii august.

CLMCompania de apascoatere proiectsedinta AGA