VIDEO: Buzoian de 51 de ani, capul unei grupări infracționale organizate specializate în trafic de droguri de risc, destructurate de DIICOT Vâlcea

de Stiri Buzau Media

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T – B.T. Vâlcea, au efectuat astăzi, 16 percheziții domiciliare, toate pe raza județului, în vederea destructurării unei grupări infracționale organizate specializate în trafic de droguri de risc.

Polițiștii au descins astăzi, la locuințele mai multor persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 52 de ani, fiind puse în executare 16 mandate de aducere. În fapt, un buzoian de 51 de ani,  ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat mai multe persoane. Astfel, ar fi pus bazele mai multor culturi de canabis, iar drogurile obținute ar fi fost comercializate pe raza județului Vâlcea. În urma perchezițiilor, au fost descoperite 5 plantaţii de canabis constituite cu peste 668 de plante în diferite stadii de dezvoltare.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate 1,5 kg de canabis, 23 de comprimate ce par a fi ecstasy, 0,5 g praf alb, 2 țigarete confecționate artizanal, 7 grindere, recipiente cu urme de fragmente vegetale, 400 de euro și 4.480 de lei. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, 39 de telefoane mobile și 18 cartele S.I.M., 5 laptop-uri, 3 stick-uri de memorie, 2 carduri S.D., 4 chei auto., 4 ceasuri, documente și înscrisuri. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale și Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. La activități au mai participat și jandarmi.