VIDEO: Reprezentanții C.N.A.I.R. și ai Ministerului Transporturilor în vizită la Măgura, pentru a vedea alunecarea de teren de pe DN10

La jumătatea lunii martie a acestui an, o nouă alunecare de teren a dus la surparea unei porțiuni destul de mari din DN 10 la km 26+800, zona Măgura, ceea ce le-a determinat pe autorități să impună restricții de circulație. Cu timpul însă, mai ales și ca urmare a ploilor din luna iulie, unul dintre sensurile de mers a coborât la mai bine de 2 metri diferență de nivel. Apa a săpat în versant, iar surparea a trecut de axul drumului, o bună parte din acesta putându-se prăbuși oricând. Secția Drumuri Naționale Buzău a făcut o estimare pentru lucrările care ar fi necesare pentru refacerea zonei afectate de alunecările de teren. Până la acest moment nu s-a efectuat nicio lucrare pentru a stopa acest fenomen.

Astăzi, la invitația prefectului Carmen Ichim, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ovidiu Sîrbu, reprezentanții CNAIR, Florea Dascălu și Andrei Cristian au venit la Măgura, pentru a vedea exact care este situația din zona afectată de alunecările de teren. Reprezentantul CNAIR, Florea Dascălu a menționat că documentația pentru Buzău precum și pentru DN10, care leagă județul nostru de Brașov, se află încă în lucru. Acesta nu a spus o dată exactă când vor fi demarate lucrările pe DN10 pentru a stopa ca drumul să fie distrus complet.

 

alunecari de terenDN10vizita Magura