Zeci de șoferi vitezomani depistați într-o singură zi, pe drumurile din județ. Recordul de viteză s-a înregistrat pe DN 2 E85

de Stiri Buzau Media

Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au efectuat activități de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate în total, 142 de sancţiuni contravenţionale. Aparatele radar care au acţionat pe principalele drumuri ce străbat judeţul nostru au înregistrat 33 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, pe sectoarele de drum tranzitate. Pentru nerespectarea regimului legal de viteză poliţiştii au reţinut 8 permise de conducere. Cea mai mare viteză – 193 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui buzoian de 50 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E85, în afara localităţii Costeşti.  În ceea ce priveşte recorduri de viteză, poliţiştii care au acţionat pe timp de noapte au depistat 6 conducători auto care şi-au condus autovehiculele cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă, cu cea mai mare viteză fiind înregistrat un sucevean de 37 de ani care şi-a condus maşina cu 161 km/h pe DN 2 E85, în afara localităţii Costeşti.

Alte 3 permise au fost reţinute pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public. Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat 33 de pietoni care au ales să traverseze neregulamentar, precum şi 8 biciclişti şi căruţaşi care nu au respectat normele rutiere în deplasarea pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 39.000 de lei. Numai de la începutul lunii septembrie au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 58 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice iar 74 pentru alte abateri). De asemenea, în aceeaşi perioadă de referință s-au reținut 41 de permise de conducere.