Ziua Eroilor în garnizoana Buzău

de Stiri Buzau Media

Joi, 28 mai, de Ziua Eroilor, la nivelul garnizoanei Buzău sunt organizate manifestări de comemorare a eroilor neamului, prilej de cinstire a eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Manifestările, marcate de respectarea restricțiilor impuse de actualul context epidemiologic, au în centrul lor o slujbă religioasă în format restrâns, la Biserica Militară „Pogorârea Sfântului Duh” și depunerea unei coroane de flori la Troița ridicată în memoria eroilor din curtea acesteia.

Participanți la activități, alături de comandantul garnizoanei, de reprezentanții principalelor unități militare din garnizoană, au fost și rude ale familiilor eroilor buzoieni căzuți la datorie în teatrul de operații din Afganistan.

În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Modial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional”, în Ziua Înălţării Domnului. Decizia a fost preluată de Parlamentul României în anul 1995, iar în anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată drept sărbătoare naţională a poporului român.

Știri despre: