Derby-ul Metalul Buzău-Oțelul Galați, în pericol de a nu se mai disputa din cauza cazurilor de Covid

Vești deloc bune pentru Metalul Buzău, chiar înaintea celui mai important meci din campionat, derby-ul cu Oţelul Galaţi, programat, sâmbătă, 16 octombrie, pe sinteticul din Crâng, de la ora 15.00, în etapa a 8-a Ligii a 3-a de fotbal.

Antrenorul principal al echipei buzoiene, Vali Stan, şi unul dintre secunzii săi şi, totodată, şi finanţator, Patrick Benga, au fost testaţi pozitiv la Covid 19. Din păcate, starea de sănătate a lui Vali Stan, care este vaccinat, a necesitat internarea acestuia la Spitalul Municipal Rm. Sărat. Îngrijorător este și că finanțatorul echipei buzoiene Patrick Benga nu este vaccinat.

În acest moment, disputarea meciului de sâmbătă, de la Buzău, cu Oţelul Galaţi, nu este în pericol, dar se așteaptă rezultatele testelor rapide de astăzi. Echipa va fi condusă de pe bancă de celălalt antrenor secund al lui Vali Stan, Adrian Toma şi de antrenorul cu portarii, Ştefan.

O situaţie complicată din cauza Covid-19 este şi la Oţelul Galați, unde antrenorul Dorinel Munteanu avea, ieri, trei absenţe certe pentru partida de la Buzău: fundaşul central Yabre, atacantul şi unul dintre golgeterii echipei, Alin Nica, şi portarul Uţiu.

Cotidianul gălățean “Viaţa Liberă” anunţa, ieri, că, dacă în urma testelor vor mai fi depistate şi alte cazuri pozitive în lot, Oţelul ia în calcul posibilitatea amânării meciului. Pentru gălăţeni, ar fi a doua partidă la rând ce nu s-ar disputa din acest motiv, după cea cu CS Făurei, amânată la solicitarea brăilenilor.

covid-19Fotbalmetalul buzau