FC Buzău, doar egal cu Unirea Slobozia

de Stiri Buzau Media

Partidă de luptă, cu puține ocazii de poartă, ieri, pe stadionul din Crâng, între FC Buzău și Unirea Slobozia.

Ambele echipe au căutat în prima repriză mai degrabă să nu ia gol, decât să se impună. Slobozia a fost, totuși, echipa mai pragmatică în prima repriză și a deschis scorul în minutul 33, prin Afalna Christ. Atacantul oaspeților a profitat de o nesincronizare a apărăroii buzoiene, a scăpat singur cu Stoian și a șutat exccelent, fără speranțe pentru portarul de la FC Buzău.

FC Buzău putea egala cîteva minute mai târziu, dar Chică-Roșă servit de Ekollo a șutat peste poartă, dezechilibrat, după o preluare defectuoasă. Ekollo își putea trece de asemenea numele pe tabelă, dar șutul din 10 metri al atacantului din Camerun a fost respins in extremis de Gurău, portarul oaspeților.

Echipa lui Cristi Pustai a reușit să restabilească egalitatea în minutul 54, după un penalty obținut de vulpoiul Ciprian Petre și transformat de Paul Pațurcă. Din acest moment, oportunitățile reale de gol au fost rare, pe fondul jocului fragmentat al oaspeților, care au preferat să se apere compact, undeva la 20 de metri de poarta lui Gurău.

S-a încheiat egal, 1-1, un punct care o duce pe FC Buzău pe locul 5 al clasamentului, peste Steaua.

Etapa viitoare, buzoienii se deplasează la Timișoara, pentru meciul cu Ripensia. Joi, însă, urmează meciul de cupă cu Dunărea Călărași.