Ovidiu Ionescu a spus adio Jocurilor Olimpice de la Tokyo

de Stiri Buzau Media

 

Aventura buzoianului Ovidiu Ionescu, cel mai bun tenismen roman al momentului, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a încheiat. Sportivul a fost învins în meciurile susținute în weekend, atât în proba de simplu, cât și la dublu-mixt, acolo unde a reprezentat România alături de Bernadette Szocs.

În a doua partidă susținută la Olimpiadă la dublu mixt, cuplul Ionescu – Szocs nu a avut nicio șansă în fața celui mai puternic tandem din tenisul de masă mondial. Chinezii Xin Xu și Shiwen Liu au dominat clar o partidă care nu a avut istoric, impunându-se, clar, cu  un 4 la 0. Echipa românească a contat numai în ultimul set, act încheiat cu 12 la 10 în favoarea echipei chineze.

Ovidiu Ionescu a pierdut, din păcate, și în proba de simplu masculin, în turul al II-lea, în fața brazilianului Gustavo Tsuboi. Sportivul din țara cafelei s-a impus cu 4 la 1, într-un meci mult mai echilibrat decât o arată scorul. Singurul set oarecum dezechilibrat a fost cel din debut, acolo unde Tsuboi a câștigat cu 11 la 6. Buzoianul a revenit, egalând la 1, urmând apoi trei seturi extrem de disputate, pierdute de Ovidiu cu 11-13, 9-11, 9-11.

Pentru Ovidiu Ionescu, Olimpiada era cel mai important eveniment din agenda anului 2021. Tenismenul născut la Buzău declara încă de acum doi ani că visul său este obținerea unei medalii la Jocurile Olimpice.

Sportivul din Buzău a participat pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, prima dată fiind în 2016, la Rio de Janeiro. Ovidiu Ionescu a obținut titlul de vicecampion mondial la tenis de masă în 2019, la dublu, în Ungaria și a fost declarat de mai multe ori  “Sportivul anului” în județul Buzău.