Șahul prinde și mai mult aripi la Buzău, din 2019

de Stiri Buzau Media

 Conducerea secției de șah a SCM Gloria Buzău are în plan implementarea unor proiecte deosebite, menite să promoveze jocul minții, atât în rândul copiilor, cât și al adulților. O noutate, printre cele care vor fi pe parcursul anului viitor, este aceea că se intenționează ca șahul să fie introdus și la casele de copii. ,,Șahul orb”, „Şahul în familie” sau „Şahul cu gemeni”  sunt doar câteva dintre proiectele ce vor fi inițiate în 2019, de către conducerea secției de șah a SCM Gloria Buzău. Unele dintre acestea vor fi în premieră națională.

,,Avem în vedere concursuri de șah, ,,Șah în familie”, între un copil șahist și un părinte, sau un bunic, să aibă și copiii să îi tragă la răspundere pe părinți că joacă prost. ,,Șah cu gemenii”, intenționăm să facem chiar o competiție națională, întrucât în Buzău avem 8 situații de gemeni, jucători de șah. În țara asta n-a făcut nimeni, o să facem la nivel județean un concurs și pe urmă îl promovăm la nivel național. ,,Șah orb”- un jucător, cu spatele la masă, sau legat la ochi, joacă simultan cu 5 sau 10 jucători de șah. Vă spun că va fi greu de învins. Vrem să introducem în programul de antrenament al copiilor o metodă japoneză – sorobanul – care este calcul mental sau aritmetica mental. El este un joc, un abac. Gândim noi că, după un an de zile de antrenament cu sorobanul, și calitatea jucătorului de șah va crește”, a declarat preşedintele secţiei de şah a SCM Gloria Buzău, Ion D. Popescu.

Desigur că proiectele demarate în 2018 vor continua și pe viitor. Spre exemplu, în afară de grădinițe și școli, „Şahul călător” se va extinde şi către locurile publice din Buzău, cum ar fi parcurile din municipiu, sau Piaţa Dacia. ,,În 2019 ne propunem următoarele chestiuni: continuarea călătoriei cu „Şahul călător”în școli și grădinițe și o să le extindem în parcuri și în piețe. De exemplu, Piața Dacia, Parcul Crâng, Parcul Marghiloman și Tineretului și așa mai departe”, a mai explicat Ion D. Popescu.

Știri despre: , , ,