SCM Gloria Buzău dă lotului național cele mai multe handbaliste care participă la Campionatul Mondial

SCM Gloria Buzău este echipa care trimite cele mai multe jucătoare la lotul de handbal feminin al României, pentru Campionatul Mondial, care va avea loc în Spania, între 1 și 19 decembrie. Echipa buzoiană dă lotului național șase jucătoare,  cu una mai mult decât Minaur Baia Mare.

Cele șase handbaliste care vor reprezenta SCM Gloria Buzău la Mondialele din Spania sunt Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Mădălina Zamfirescu și Alexandra Subțirică. În schimb, campioana CSM București o va avea în Spania doar pe Alexandra Dindiligan, în absența Cristinei Neagu, retrasă temporar de la echipa națională.

Săptămâna viitoare, echipa națională se va reuni pentru ultimele pregătiri într-un stagiu care se va desfășura la București, în perioada 23 noiembrie – 1 decembrie. La turneul final din Spania, România face parte din Grupa C, urmând să joace, în ordine, cu Iran (3 decembrie), Kazahstan (5 decembrie) și Norvegia (7 decembrie). Primele trei clasate se califică în grupele principale. România s-a clasat pe locul 12 la precedenta ediție a Campionatului Mondial, desfășurată în 2019, în Japonia.

De la ultimul mare eveniment sportiv al anului nu va lipsi nici buzoianca Simona Stancu, care, împreună cu Cristina Năstase, alcătuiesc unul din cele 18 cupluri alese să arbitreze la turneul final din Spania, prima ediție din istorie cu 32 de echipe la start. Pentru Simona și Cristina, unul dintre cele mai bune și mai bine cotate cupluri din lume, va fi a doua prezență la Mondialele feminine, după ediția Japonia 2019.

 

echipa nationalahandbal femininSCM Gloria Buzău