5 cereri de finanțare pentru tot atâtea proiecte depuse de primăria Siriu prin Programul „Anghel Saligny”

Anunț de la Primăria Siriu

Dragoș Voicu, primarul comunei Siriu:

Așa cum am promis la preluarea mandatului de Primar al comunei Siriu, o să încerc să atrag cât mai multe fonduri nerambursabile pentru a moderniza și pentru a face comuna noastră cât mai atractivă.

Primăria comunei Siriu a depus un număr de 5 cereri de finanțare prin Programul Național de Investiții ,, Anghel Saligny,, :

 1. Modernizare drumuri locale în comuna Siriu, județul Buzău.
  În acest proiect sunt cuprinse toate drumurile din interiorul localitații noastre, unde va fi construit sistemul de canalizare a apei menajere prin finantare nerambursabilă prin POIM. Modernizarea se va face dupa construirea canalizării pentru preluarea apelor uzate.Menționez faptul că Proiectul pentru realizarea rețelei de canalizare și a stației de epurare in comuna Siriu este lansat, în prezent fiind în validare la ANAP.
 2. Modernizare drumuri locale în comuna Siriu și construire pod in sat Colțu Pietrii.
  În acest proiect sunt incluse drumurile DS 21- Bonțu Mare, DS 11- Bonțu Sec (rămas nereabilitat + consolidări) si construire pod nou in satul Colțu Pietrii, cătunul Ciotârnea (face legătura între Ciotârnea și Bonțu Mare).
 3. Construire pod peste pârâul Cașoca si punte pietonală peste râul Buzău din comuna Siriu, județul Buzău.
  Prin acest proiect se intenționează construirea unui pod nou în satul Cașoca în locul celui existent care face legatura între drumul principal DC 64 Cașoca si drumul sătesc DS 1 (înspre Butu Gheorghe,Manea Gigi, Posea Gheorghe), și contruirea unei punți pietonale noi care face legătura între DN 10 și satul Mușcelușa („La Chirănoiu”).
 4. Construire pod peste râul Buzău în comuna Siriu, județul Buzău.
  Prin acest proiect se intenționează construirea unui pod nou în satul Cașoca în locul punții auto din metal , pe șufe, fiind într-o stare avansată de deteliorare, care face legatura între DN 10 si satul Mușcelușa.
 5. Modernizare drum comunal DC 64 în comuna Siriu, județul Buzău.
  Prin acest proiect se intentioneaza modernizarea drumului până la Cascada Pruncea, contribuind astfel la dezvoltarea comunei Siriu din punct de vedere turistic, crearea unor noi locuri de muncă și implicit ridicarea standardului de trai al cetățenilor.

Prin lege ni se garantează finanțarea a cel puțin unui proiect. Suntem conștienți de faptul că nu o să fie resurse financiare pentru finanțarea tuturor proiectelor, însă încercam obținerea finanțărilor pentru cât mai multe lucrări.

proiectesiriu