Circulația pe Drumul Național 10 va fi redeschisă pentru autovehiculele de până la 7,5 tone

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: Prefectura Buzău
Sursa foto: Prefectura Buzău

În ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, s-a decis ridicarea restricțiilor de tonaj pe DN 10 Buzău-Brașov (în amonte de Barajul Siriu) de la 3,5 tone la 7,5 tone pentru autovehiculele de transport persoane și cele de marfă. Măsura a fost luată după ce, în urmă cu 2 săptămâni, prefectul Carmen Ichim a solicitat CNAIR și DRDP București să comunice în cel mai scurt timp dacă starea tehnică a viaductului permite ridicarea restricțiilor pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de până în 7,5 tone.

Decizia a intrat în vigoare începând de astăzi și se va menține, în situația în care nu vor exista între timp alte probleme, până la terminarea reparațiilor la Viaductul Giurca. Prezenți la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au mai fost președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și vicepreședintele instituției Adrian Petre, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București (DRDP), reprezentanții asocierii de firme care va efectua lucrările de reparații la Viaductul Giurca, precum și ai unor firme de transport călători și de mărfuri. Radu Munteanu, șeful Departamentului de Întreținere din cadrul DRDP București a menționat că reparațiile la Viaductul Giurca ar urma să fie demarate abia la începutul anului 2020.

În cadrul ședinței, Petre Emanoil Neagu s-a arătat indignat de felul cum reprezentanții DRDP au tratat această problemă care durează de ani buni. De asemenea, el s-a declarat nemulțumit că reprezentanților CNAIR au ignorat de ani buni problemele apărute pe DN 10.

De cealaltă parte, un reprezentant al transportatorilor a declarat că această măsură nu îl ajută cu nimic, ba mai mult din cauza acestei situații, atât el cât și alți transportatorii nu-și mai pot onora contractele. În acest context, el a declarat că cel mai bine ar fi să se închidă de tot Drumul Național 10 pentru reparații, pentru că oricum transportatorii nu îl pot folosi.

Pe Viaductul Giurca, ce urmează să intre în reparație capitală, circulația rutieră se va desfășura în continuare pe o singură bandă de mers, cu lățimea de 2,25 m și o zonă de siguranță de 0,25 m.