Constantin Toma – Ieri, 23 mai 2022, am participat la sediul Asociației Municipiilor din România, la o ședință de lucru a Comitetului Director cu Ministrul Finanțelor, Domnul Adrian Câciu și cu Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Domnul Marcel Boloș

de Stiri Buzau Media
Dragi buzoieni,
Ieri, 23 mai 2022, am participat la sediul Asociației Municipiilor din România, la o ședință de lucru a Comitetului Director cu Ministrul Finanțelor, Domnul Adrian Câciu și cu Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Domnul Marcel Boloș.
Cu Ministrul Finanțelor, Domnul Adrian Câciu, s-a discutat despre regimul juridic al imobilelor naționalizate, rămase în proprietatea statului și aflate în administrarea Consiliilor Locale.
În Buzău avem 62 de astfel de imobile și am solicitat să ne fie transferate gratuit pentru a putea investi în ele.
De asemenea s-a discutat despre mărirea limitelor finanțărilor rambursabile care pot fi contractate de UAT-uri, de finanțarea transportului elevilor, de finanțarea serviciilor publice locale de evidență a persoanelor (municipiul Buzău ține evidența populației pentru încă 28 de comune, iar cheltuielile sunt făcute doar de municipiul Buzău).
Cu Domnul Ministru Marcel Boloș s-a discutat pe larg de finanțările europene și la solicitarea colegilor primari de mari orașe, am ridicat și problema blocării finanțării din fonduri U.E. pentru Buzău.
Este un caz unic la nivel național și sper ca cercetările efectuate de DNA să se încheie într-un timp scurt pentru a putea continua investițiile în orașul nostru.
Constantin Toma
Știri despre: