Constantin Toma – întâlnire în cadrul Asociației Municipiilor din România

de Stiri Buzau Media

Dragi buzoieni,
Ieri, 17.01.2022, conducerea Asociației Municipiilor din România, reprezentată de  domnul Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca și Președinte al AMR,  domnul Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău și Președinte executiv al AMR, domnul Árpád András Antal, Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, domnul Gabriel Pleșa, Primarul Municipiului Alba-Iulia și domnul Constantin Mitache, Director General al AMR, s-a întâlnit cu domnul Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Bogdan Balanișcu, Secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și domnul Lóránd Árpád Fülöp, Președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

În cuvântul meu, am susținut și finanțarea de către Administrația Fondului pentru Mediu, a panourilor pentru apă caldă, alături de panourile fotovoltaice, în același timp să fie finanțată de guvern și furnizarea de echipamente și tehnologii în domeniul gestiunii selective a deșeurilor, astfel încât să ne atingem țintele de 55%, grad de reciclare.

De asemenea, am insistat să existe o strategie națională privind gestiunea apelor provenite din ploi, zăpezi și de la stațiile de epurare.

Unul din puncte a fost legat de descurajarea achiziționării de autoturisme care poluează foarte mult. În ultimii 4 ani s-au înmatriculat, la nivel național, peste 1 milion de mașini mai vechi de 8 ani.

Am încredere că actualul guvern va ține cont și de părerile primarilor din țară, în viziunea de dezvoltare a României.

Știri despre: