Dragoș Voicu, primarul comunei Siriu: Astăzi am avut deosebita plăcere de a găzdui activitatea civică de comemorare și omagiere a eroilor căzuți pe aceste meleaguri

de Stiri Buzau Media

Astăzi am avut deosebita plăcere de a găzdui activitatea civică de comemorare și omagiere a eroilor căzuți pe aceste meleaguri, în luptele crâncene pentru țară din Primul Război Mondial, acțiune marcată prin plantarea a 105 puieți de molid .

Această acțiune se înscrie într-o serie de manifestări şi ceremonii militare care se vor desfășura în acest an, pentru sărbătorirea, la 18 august, a 105 ani de la înființarea Armatei a 2-a, mare unitate ale cărei tradiții au fost preluate de Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Totodată, aceste activități se înscriu în programul manifestărilor desfăşurate cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre – 23 aprilie și a Zilei Veteranilor de Război – 29 aprilie.

Această acțiune de plantare a fost posibilă cu participarea și implicarea voluntarilor din unitățile militare buzoiene, elevilor Școlii Gimnaziale Siriu, reprezentanților Consiliului Județean Buzău, ai Instituției Prefectului Buzău, ai Primăriei Siriu și fețelor bisericești din comuna noastră, cărora le mulțumesc.

Totodată le mulțumesc reprezentanților Ocolului Silvic Gura Teghii si domnului Popa Adrian pentru punerea la dispoziție a puieților de molid.

Dragoș Voicu, primarul comunei Siriu