Încep lucrările de modernizare pe strada Transilvaniei

de Stiri Buzau Media

Lucrările de modernizare cu fonduri europene a două din cele mai importante artere ale municipiului Buzău, strada Transilvaniei și Aleea Industriilor, vor începe în două săptămâni.

Anunțul a fost făcut de primarul Constantin Toma, care vineri, 2 aprilie, a semnat contractul cu constructorul, firma Strabag. Edilul Buzăului precizează că Strada Transilvaniei va fi terminată până la sfârșitul acestui an, urmând ca, pe sectorul dintre Unirii și fabrica de bere, Strabag să refacă întreg carosabilul și trotuarele, precum și să amenajeze piste de bicicliști. Constantin Toma mai anunță că anul viitor vor demara lucrările de reabilitare și pe bulevardul Unirii, de la un capăt la altul.

Investiția cu fonduri europene pentru modernizarea celor trei mari artere ale orașului Buzău (Transilvaniei, Industriilor și bulevardul Unirii) este de 18,5 milioane de euro.

În această lună, vor începe lucrări de reabilitare și pe strada Horticolei. Artera va avea pistă de bicicliști și cabluri îngropate. Începerea lucrărilor pe această stradă a fost întârziată de obținerea avizelor de la Electrica pentru îngroparea cablurilor și refacerea rețelei electrice.