Ocoliți Transilvaniei și Aleea Industriilor! Au început lucrările de reabilitare!

de Stiri Buzau Media

Șoferii din muncipiul Buzău, dar și cei care sunt doar în trecere prin oraș, sunt sfătuiți să ocolească, în perioada următoare, strada Transilvaniei și Aleea Industriilor, acolo unde au început lucrările de reabilitare ale celor două mari artere.

Strada Transilvaniei va fi reabilitată de firma Strabag, iar utilajele societății au început deja să decoperteze porțiuni de asfalt din zona Fabricii de Bere. Pentru a permite organizarea șantierului, locuitorii din zonă au fost notificați să își ridice mașinile de pe carosabil. Strada Transilvaniei va fi reabilitată pe porțiunea dintre Fabrica de Bere și intersecția cu bulevardul Nicolae Titulescu. La finalul lucrărilor, artera va avea asfalt proaspăt, terasament, trotuare, cabluri îngropate și piste de biciclete.

Lucrări de reabilitare au început și pe Aleea Industriilor, acolo unde modernizarea străzii va fi făcută, tot de către Strabag, pe porțiuni, pentru a permite desfășurarea traficului în condiții bune. La final, pe Aleea Industriilor vor exista piste pentru bicicliști și câteva spații de parcare a tirurilor.

Investițiile de pe strada Transilvaniei și Industriilor vor fi realizate în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare totală de 18,5 milioane de euro.

Cea de-a treia arteră prinsă în acest proiect, Bulevardul Unirii, va mai aștepta. O magistrală a Companiei de Apă trece chiar pe sub bulevard, iar lucrările ar urma să înceapă abia anul viitor.