Proiecte majore în comuna Padina, în următoarea perioadă

de Stiri Buzau Media

Administrația locală continuă seria proiectelor majore demarate de câțiva ani, menite să ofere locuitorilor frumoasei aşezări condiții optime de viață și de dezvoltare. Prin urmare, la acest moment, potrivit primarului comunei Padina, Ionel Chiriță, se află în derulare un proiect ce vizează asfaltarea a aproape 12 kilometri de drumuri. Având în vedere că infrastructura rutieră este vitală pentru dezvoltarea unei comunități, unitatea administrativ teritorială mai are în lucru un alt proiect privind asfaltarea ultimilor 12 kilometri de drumuri, care ar urma să încheie refacerea tuturor  drumurilor din comuna Padina. ,,Avem un proiect început ca studiu de fezabilitate. Este vorba tot de 12 kilometri și ca investiție se ridică la 3,5 milioane de euro și este finanțat din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Acest fond este un instrument nou care ne este util și ne ajută să realizăm proiecte de dezvoltare pentru comunitate. Este la început și sperăm că, așa cum a fost inițiat, să ducă la rezultate scontate pentru că toată lumea are nevoie de infrastructură”, a menționat Ionel Chiriță.

Pentru asigurarea unei stări optime de sănătate a copiilor și a tinerilor din comuna Padina prin activități sportive, pe suprafața ce aparține unității de învățământ din zonă, s-a construit în 2017 primul teren de sport. Acum, administrația locală dorește să realizeze și al doilea teren de sport, de această dată la Școala nr. 1 din comună, valoarea totală a investiții fiind de 50.000 de euro, prin AFIR, urmând ca diferența să o suporte unitatea administrativă din bugetul local. Terenul va beneficia de teren sintetic, va fi împrejmuit cu plasă de protecție, precum și cu o nocturnă. Imediat ce se va finaliza și cel de-al doilea proiect, comuna Padina se va număra printre puținele din județ care se vor putea lăuda cu două terenuri de sport amenajate pentru elevi și tineri.

Un alt proiect ce va fi pus în aplicare se referă la realizarea unei săli de sport la Școala nr. 2. ,,Este vorba despre o sală de educație fizică școlară care va fi destinată procesului de învățământ, pentru copii. Suprafața va fi de aproape 450 de metri pătrați. Această sală de sport va fi construită prin intermediul unui proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții”, a mai explicat Ionel Chiriță. Pe agenda de lucru a conducerii Primăriei Padina mai sunt o serie de  proiecte  îndrăzneţe, care, în mod sigur, vor fi puse în aplicare.