Puncte noi de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice vor fi inaugurate în orașul Buzău

de Stiri Buzau Media

Începând cu data de 18.02.2022, Primăria Buzău, Ecotic și RER SUD pun la dispoziția buzoienilor 3 puncte fixe pentru predarea deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice.

Locațiile în care se află amplasate cele 3 containere sunt: Piața Centrală, Piața Dorobanți  2, Complex Crâng (Micro 14), buzoienii având posibilitatea de a le preda GRATUIT în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 12:00-16:00. La fiecare punct de colectare va fi prezent un reprezentant al operatorului de salubrizare care va prelua deșeurile. Containerele sunt ușor de identificat în teren, acestea sunt inscripționate corespunzător și au afișate pe ele toate informațiile necesare privind tipurile de deșeuri acceptate.

Această soluție vine în întâmpinarea buzoienilor care doresc să se debaraseze rapid și în mod corect de astfel de deșeuri și care nu au spațiu pentru a le depozita temporar până la predarea lor în cadrul campaniilor semestriale.

Le reamintim buzoienilor că în fiecare an desfășurăm campanii semestriale de colectare a DEEE-urilor, direct de la domiciliu, în baza solicitării telefonice, conform programului anunțat în prealabil.

Depozitarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop se sancționează conform OUG 92/2021 Art. 62, alin. 1, lit.b) cu amendă între 10.000 lei – 20.000 lei pentru persoane fizice și între 50.000 lei- 70.000 lei pentru persoanele juridice.

Detalii despre lista deșeurilor acceptate la aceste puncte fixe de colectare, precum și alte detalii legate despre modul de gestionare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice pot fi găsite accesând www.rersud.ro, www.ecotic.ro.

Știri despre: ,