Respect pentru legumicultorii din Glodeanu Sărat

Prin cele patru sate ale sale, Glodeanu Sărat, Pitulicea, Căldărușanca și Ileana, comuna respiră, ceas de ceas, hărnicia legumicultorilor. Solarii sunt peste tot, în curțile oamenilor sau la camp, dovadă vie că aici se trudeşte din zorii zilei, până la lăsarea întunericului.

Chetuielile materiale şi eforturile fizice pe care legumicultorii din Glodeanu Sărat le depun, din generaţie în generaţie, sunt impresionante. Când le vedem pe tarabe, roşiile, ardeii, castraveţii sau vinetele, ne dăm seama că sunt românești, iar vizita în gospodăria oricărui legumicultor te face să realizezi că eforturile oamenilor sunt uriaşe, totul este produs prin multă sudoare.

Pornind de la costurile ridicării unui solar, cât de mic ar fi el, şi adăugând valoarea producerii de răsaduri, se poate constata uşor că legumicultura cere o mare putere de muncă dar şi o şansă materială.

Toate soiurile de legume produse de către producătorii din comuna Glodeanu Sărat sunt selectate atent pentru gust și sunt cultivate doar tradițional, direct în sol, în solarii atent supravegheate, iar dăunătorii sunt combătuți preponderent biologic. Totul pentru a păstra gustul bun, curat și sănătos, de la țară.

Legumele de sezon sunt livrate zilnic de producătorii locali în piețele din Buzău, București, Constanța, dar și direct în depozitele unor retaileri, unde trec de procesul final de control de calitate pentru a ajunge în magazine proaspete, imediat după cules.

În această lună, castraveții produși în solariile din Glodeanu Sărat au ajuns deja pe mesele românilor, urmează roșiile, ardeii, vinetele.

„Vă îndemn să cumpărați legumele produse de către legumicultorii din comuna Glodeanu Sărat, deoarece sunt naturale cu proprietati superioare, gustul si aroma lor fiind specifice celor de gradină.” – Neculai Stoica, primarul comunei Glodeanu Sărat

glodeanu saratlegumelegumicultorineculai stoicaPrimăria Comunei Glodeanu Sarat