S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău”

de Stiri Buzau Media

Zi importantă astăzi, pentru sistemul medical buzoian. Mai exact, cei peste 450.000 de locuitori ai județului Buzău vor beneficia de servicii medicale modern, odată cu extinderea și dotarea UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Consiliul Județean Buzău a semnat contractul de finanțare din fonduri europene,  pentru proiectul ”Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 16.273.564,12 de lei, dintre care 6.836.999,04 de lei reprezintă cheltuieli eligibile, suportate de Consiliul Județean. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență. Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă extinderea și dotarea secției UPU a Spitalului Județean de Urgență într-o perioadă de 41 luni de la semnarea contractului de finanțare, după cum a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu:

Termenul final prevăzut în contractul de finanțare este data de 31 octombrie 2022. Prezentă la semnarea acestui contract de finanțare, Luminița Mihailov, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est a menționat că toate județele din regiune, în afară de Constanța, au proiecte aprobate pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale.

 

Managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian a menționat că proiectul presupune construirea unei clădiri noi, cu subsol și parter.  Aceasta va fi realizată în subsolul noii clădiri. Claudiu Damian a mai menționat că este cea mai mare sumă alocată de către un Consiliu Județean din regiunea de dezvoltare Sud-Est pentru un proiect finanțat pe această axă prioritară:

 

În zona în care în prezent se află parcarea Spitalului Județean, la finalizarea lucrărilor, nouă clădire formată din parter plus subsol va dispune de o parcare subterană.