Se anunță amenzi pentru furnizorii de rețele electrice și comunicații electronice din municipiul Buzău, care nu își mută cablurile în subteran

de Stiri Buzau Media

Aleșii locali au adoptat în ședința ordinară a CLM proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului pentru stabilirea condiţiilor de exercitare a dreptului de acces pe proprietăţile municipiului Buzău în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii sau mutării reţelelor electrice și de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora, a modului de utilizare partajată a elementelor de infrastructură, precum și măsurile privind construirea de rețele noi electrice și de comunicații electronice. Acest act normativ vizează accesul proprietarilor rețelelor de telefonie, internet, televiziune prin cablu și electricitate pe domeniul public, etichetarea, întreținerea și introducerea în canalizații subterane a acestor rețele. La acest proiect, viceprimarul Ionuț Apostu a venit cu 4 amendamente, prin care aceștia sunt obligați să ia măsuri urgente în vederea inscripționării și ordonării cablurilor, astfel încât acestea să nu mai atârne pe stâlpi. De asemenea, s-a stabilit un termen de 90 de zile (față de 120 de zile, cât era până acum) pentru identificarea, etichetarea și ordonarea tuturor cablurilor.

Un alt amendament propus aleștilor locali vizează stabilirea unor amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei, pentru operatorii care nu respectă obligația de identificare, etichetare și ordonare a cablurilor. Pe de altă parte, s-au modificat perioada și procedura potrivit cărora cablurile care au rămas neidentificate să fie tăiate.

Consilierii locali au votat ,,pentru” toate amendamentele propuse proiectului privind aprobarea Regulamentului pentru stabilirea condiţiilor de exercitare a dreptului de acces pe proprietăţile municipiului Buzău în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii sau mutării reţelelor electrice și de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora, a modului de utilizare partajată a elementelor de infrastructură, precum și măsurile privind construirea de rețele noi electrice și de comunicații electronice. Unii dintre aleșii locali au solicitat chiar majorarea amenzii, însă deoarece acest cuantum era stabilit de lege s-a renunțat la propunere. Firma care va pune în aplicare măsura de a tăia cablurile neidentificate este Urbis Serv.

 

 

Știri despre: , ,