Sorin Cîrjan: Și noi, râmnicenii, suntem solidari cu refugiații din Ucraina!

de Stiri Buzau Media

Primul grup de refugiați veniți la Buzău acum doua zile a făcut ca 52 dintre ei sa fie repartizați la Râmnicu Sărat pentru a le asigura cazare și masă. Aceștia au fost preluati și au întrat în grija administrației locale, care le asigură cele necesare. Există un program guvernamental în baza căruia instituțiile abilitate gestionează situația refugiaților ucrainieni și care face ca ea să fie în permanență dinamică. Deja 20 de persoane au părăsit noaptea trecută localitatea noastră cu destinația Budapesta, urmând ca de acolo să se îndrepte spre țări din vestul Europei. Restul, însemnând 32 de persoane, vor rămâne până când vor fi asigurate condițiile pentru transportul lor spre destinația vizată. Comitetetele județene pentru situații de urgență și prefecturile, împreună cu instituțiile abilitate gestionează tranzitul refugiaților pe teritoriul României, iar în zilele următoare numărul acestora se așteaptă să fie tot mai mare. Am pregătit mai multe locații în care pot fi cazate astfel de persoane, iar cantina Direcției de Asistență Socială va asigura hrana lor.

Le mulțumim tuturor râmnicenilor care și-au manifestat intenția de a sprijini demersul nostru și îi așteptăm să fie solidari cu cauza refugiaților din Ucraina!

Toate informațiile legate de donații și de modul în care vor fi gestionate acestea le puteți urmări zilnic pe pagina Direcția de Asistență Socială – Râmnicu Sărat

Sorin Cîrjan