Strada Transilvaniei, deschisă circulației pe benzile asfaltate,  cât de curând

de Stiri Buzau Media

Coșmarul șoferilor care circulă pe strada Transilvaniei, una dintre cele mai importante artere a municipiului Buzău, se apropie de sfârșit.

Lucrările de reabilitare a șoselei care face legătura între oraș și drumul spre Brașov avansează pe zi ce trece, iar în curând ar urma să se redeschidă circulația pe benzile asfaltate. Strada Transilvaniei va fi reabilitată pe porțiunea dintre Fabrica de Bere și intersecția cu bulevardul Nicolae Titulescu. La finalul lucrărilor, artera va avea asfalt proaspăt, terasament, trotuare, cabluri îngropate și piste de biciclete.

Reprezentanții Primăriei Buzău estimează că strada Transilvaniei ar putea fi deschisă, în totalitate, circulației rutiere în acest an.

De asemenea, o altă arteră importantă a orașului Buzău, Aleea Industriilor urmează să fie finalizată, anul viitor, mai ales că sfârșitul lui 2022 este și termenul limită al finanțării europene, iar lucrările trebuie finalizate până atunci. Pentru Bulevardul Unirii, constructorul și-a propus să mobilizeze toate forțele de care dispune pentru a-l termina în cel mai scurt timp, deoarece este o stradă extrem de aglomerată, cu un trafic intens.

Investițiile de pe strada Transilvaniei, Industriilor și Unirii și vor fi realizate în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare totală de 18,5 milioane de euro.