A murit actorul George Alexandru

de Stiri Buzau Media

a-murit-actorul-george-alexandru-352442Actorul George Alexandru a murit sâmbătă, la spitalul Fundeni. El avea vârsta de 58 de ani. Actor la Teatrul Nottara, George Alexandru a fost practic o prezenţă permanentă pe afişele de spectacol, din anul 1987. George Alexandru a murit în timpul unei intervenţii chirurgicale la care a fost supus sâmbătă, 2 ianuarie, la Spitalul Fundeni.

George Alexandru s-a născut pe 21 noiembrie 1957, la Bucureşti. George Alexandru a absolvit Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, unde în primul an, i-a avut profesori pe Amza Pellea şi Dan Micu. În următorii ani de studenţie a lucrat sub îndrumarea lui Gelu Colceag şi Ion Cojar.

Debutul pe o scenă profesionistă bucureșteană pentru George Alexandru s-a petrecut în 1982, la Teatrul Foarte Mic, în spectacolul Nu pot să dorm, de Ion Brad. La Studioul Casandra al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, a apărut în numeroase producții, printre care: Mioriţa de Valeriu Anania, regia: Mihai Mălaimare (1986); Opera de trei parale de Bertolt Brecht, regia: Ion Cojar (1986); D’ale Carnavalului de I.L. Caragiale, regia: Dana Dima (1986); Peer Gynt de Henrik Ibsen, regia: Ştefan Iordănescu (1985); Rosenkrantz şi Guildenstern de Tom Stoppard, regia: Radu Băieşu (1985).

Din anul 1987, George Alexandru a devenit actorul Teatrului Nottara.

În film, a început să joace încă din 1978, când regizorul Dinu Cocea i-a propus să intre în distribuția lung-metrajului artistic Ecaterina Teodoroiu. De-a lungul carierei, Gerorge Alexandru a jucat în peste 40 de filme, între care Masca de argint, Asfalt tango, Nunta mută, Balanţa sau E periculoso sporgersi.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns