Agenți de pază găsiți băuți sau dormind în post

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: tion.ro
Sursa foto: tion.ro

În noaptea de 19 spre 20 decembrie, în intervalul orar 23.00 – 03.00, poliţiştii buzoieni au acţionat pe raza judeţului pe linia verificării modului de efectuare a serviciului de către personalul de pază de la obiectivele asigurate cu pază fizică şi prevenirea unor evenimente negative.

Au fost efectuate verificări la obiective industriale, societăţi comerciale şi unităţi sanitare pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin conform fişei postului.

Poliţiştii au efectuat controale la 80 de obiective, ocazie cu care au fost verificaţi 89 de agenţi de pază.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3500 de lei.

Printre cei sancţionaţi au fost doi agenţi de pază care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice iar alţi doi au fost găsiţi dormind în post.

Totodată, întrucât au fost sesizate aspecte ce ţin de nerespectarea cadrului legal privind legislaţia muncii, poliţiştii au întocmit notificări ce au fost înaintate instituţiei competente în soluţionarea acestora.

La activitate au participat peste 40 de poliţişti şi doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

Activitățile pe această linie vor continua, sens în care polițiștii le reamintesc persoanelor angajate ca agenți de pază o parte din atribuțiile pe care le au în timpul desfășurării serviciului:

-să nu se prezinte la serviciu sub influența băuturilor alcoolice și nici să nu consume astfel de băuturi în timpul serviciului;

-să nu absenteze fără motive temeinice și fără să anunțe în prealabil conducerea unității despre aceasta;

-să respecte consemnul general și particular al postului.