ALCOOLEMIE DE 0,77 MG/L ALCOOL PUR ÎN AERUL EXPIRAT! ATÂT AVEA ȘOFERUL VINOVAT DE ACCIDENTUL DE LA MEREI

de Stiri Buzau Media

    Tragedia de luni dimineață, de pe DN1B Buzău – Mizil, în zona localităţii buzoiene Popasul Merei, în care două persoane (mamă și fiu) au murit, iar alte cinci au fost rănite, a fost provocată de un șofer băut. Potrivit purtătorului de cuvânt IPJ Buzău, agent șef adjunct Mihail Drăghiciu, șoferul vinovat de producerea nenorocirii a pierdut controlul mașinii, cu număr de Prahova, a pătruns pe contrasens, a lovit în lateral un VW Golf din Vrancea și s-a izbit frontal de o altă mașină un BMW, cu numere de Dâmbovița.

Șoferul din VW Golf spune că a văzut mașina de Prahova care venea pe contrasens, direct spre el, a virat stânga și l-a acroșat puțin. Cei ce se aflau însă în spate, din autoturismul marca BMW, au fost luați în plin, frontal. În cele două mașini, lovite de șoferul băut, care veneau împreună de la Ploiești de la o nuntă, se aflau câte 4 persoane. Toți erau din Adjud, Vrancea.

Polițiștii l-au testat cu aparatul Drager, care a arătat că șoferul mașinii de Prahova avea o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Foarte posibil la analiza sângelui valoarea este şi mai ridicată.  Cel mai probabil, șoferul vinovat de tragedie se va alege cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, pentru ucidere și vătămare corporală din culpă. Cele cinci persoane rănite au suferit diverse fracturi şi traumatisme. Toţi cei cinci răniţi – două femei şi trei bărbaţi – au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la Spitalul Judeţean Buzău.  Circulația pe DN1B a fost reluată și se circulă alternativ.

Știri despre: