Alocațiile copiilor cresc din ianuarie 2024! Vezi cu cât cresc alocațiile în 2024

de Stiri Buzau Media

O veste excelentă vine din partea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale pentru părinții și tutorii din România: alocațiile pentru copii vor fi majorate cu 13.8%, începând cu luna ianuarie a anului viitor.

Această măsură, care va aduce un suflu nou în bugetele familiilor, este așteptată cu mare entuziasm de beneficiari.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că această majorare va beneficia peste 3,6 milioane de copii și tineri, care urmează cursuri liceale și profesionale.

Copiii cu vârsta peste 2 ani și tinerii școlarizați vor primi lunar suma de 292 de lei, în timp ce copiii cu handicap, până la vârsta de 18 ani, vor beneficia de o alocație de 719 lei pe lună.

Alocațiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%. Primele alocații majorate vor fi plătite în luna februarie a anului în curs. 3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Această creștere semnificativă a alocațiilor reprezintă un ajutor substanțial pentru familiile din întreaga țară, subliniind angajamentul guvernului pentru sprijinirea dezvoltării și educației tinerei generații.

Primii beneficiari ai noilor alocații majorate vor primi aceste sume în luna februarie a anului în curs. Plățile, gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială, vor fi efectuate din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Cu această măsură, alocațiile vor crește de la 256 de lei la 292 de lei lunar pentru copiii peste 2 ani și tinerii în școlarizare, în timp ce pentru copiii cu handicap, alocația va crește de la 631 de lei la 719 lei lunar.