Autostrada Ploiești-Buzău a primit “verde” pentru demararea lucrărilor!

de Stiri Buzau Media

Autostrada Ploiești-Buzău are toate autorizațiile de construire. Ministerul Transporturilor a emis autorizațiile de construire și pentru celelalte două loturi ale acestui segment din Autostrada Moldovei, Mizil-Pietroasele și Pietroasele-municipiul Buzău.

Pentru primul lot, Dumbrava-Mizil, autorizația de construire este eliberată încă de jumătatea lunii aprilie, dar procedeul este acum îngreunat de o contestație depusă chiar în ultima zi la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

De cealaltă parte, pentru lotul al doilea al autostrăzii, respectiv Mizil-Pietroasele, atribuirea ar trebui să fie acum doar o formalitate, după ce contestația depusă de Strabag a fost respinsă.

Întreaga autostradă A7, până la Pașcani, adică peste 320 de km, ar trebui să fie gata în 2026, pentru că finanțarea se face din bani europeni, prin Planul Național de Reziliență și Redresare. De la Buzău, autostrada ar urma să continue până la Focșani, apoi până la Bacău și Pașcani, pentru că, în cele din urmă, să ajungă până la Siret.

Știri despre: ,