Autostrada 7, prin Buzău, a intrat în linie dreaptă

de Stiri Buzau Media

Tronsonul de circa 63 de km de, la Ploiești la Buzău, din Autostrada A7, practic prima porțiune a autostrăzii Moldovei care va străbate regiunea de la Nord la Sud și o va lega cu Muntenia și Capitala, dublând mult prea aglomeratul Drum European 85, cel mai periculos drum din țară, a primit acordul de mediu și este aproape de licitarea lucrărilor.

Documentul va fi transmis, mai departe, Ministerului Dezvoltării, pentru parcurgerea celorlalți pași necesari, astfel încât săptămâna viitoare să fie aprobat studiul de fezabilitate.

În acest ritm, la finele acestui an toate contractele pentru primul tronson de autostradă, Ploiești- Buzău, ar putea fi semnate, iar anul viitor, în primăvară, ar putea să se lucreze, efectiv, pe teren. Drumul de mare viteză, A7, ce va lega Capitala de Moldova va avea o lungime totală de circa 340 de km. Sectorul Ploiești – Buzău, din A7, are aproape 63 de kilometri lungime și este împărțit în trei loturi: A3 (Dumbrava) – DJ100C (Mizil),  DJ100C (Mizil) – DJ203G (Spătaru) și DJ203G – DN2B (Buzău).

Întreg tronsonul al Autostrăzii 7 cuprinde 6 noduri rutiere, 42 de poduri și viaducte, 4 parcări securizate și 159 de hectare de perdele forestiere. Odată finalizat, A7 va prelua mare parte din traficul de pe actualul DN2/E85, un drum care, din punct de vedere al accidentelor, este cel mai periculos drum național din România.

Știri despre: ,