Bazin olimpic de înot în locul vechii maternități. Petiția online pentru susținerea inițiativei a strâns deja mai multe semnături

de Stiri Buzau Media
Vechea maternitate de pe B-dul.  Gării intră în proces de demolare, iar șeful Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că buzoienii vor trebui să decidă ce anume se va face pe locul care va rămâne disponibil. Astfel că unii s-au mobilizat și deja știu ce și-ar dori să construiască în loc autoritățile județului. 
Pe portalul petițieonline.ro s-au strâns deja mai multe semnături pentru ca pe amplasamentul vechii maternități să se construiască un bazin olimpic de înot.
„Clădirea fostei maternităţi va fi demolată, deja, au început procedurile, apoi după demolare se va vedea ce vom face acolo, în funcţie de doleanţele consilierilor, probabil vom face şi o dezbatere publică, în funcţie de oportunităţi, se va realiza un alt obiectiv acolo”, a precizat preşedintele C.J.
Cât priveşte intenţia iniţială ca în zona respectivă să se construiască o sală de sport pentru persoane cu dizabilităţi, Neagu declară că planurile s-au schimbat: „Am luat o hotărâre împreună cu factorii de răspundere la nivel de Ministerul Muncii, că sala de sport se va face prin Compania Naţională de Investiţii. Sala se va face, dar se face în zona Liceului pentru copii cu deficienţe, ca să fie cât mai aproape de persoanele care au nevoie din acest obiectiv. Referitor la terenul fostei maternităţi se stea toată lumea liniştită, că va rămâne în proprietatea Consiliului Judeţean”, a mai zis Neagu.
Știri despre: