Biblioteca vie, a zecea ediție, la Colegiul Economic

de Stiri Buzau Media

Miercuri, 4 decembrie, elevii Colegiului Economic Buzău au citit 14 “cărţi vii” care poate le-au schimbat viaţa. O bibliotecă vie şi o şansă pentru 100 de elevi din clasele a XII a de a afla tot ce vor despre profesia dorită.

Aflată la a zecea ediţie, Biblioteca Vie de anul acesta a reunit pe rafturile ei 14 cărţi dintre cele mai interesante: Muşat Mihai, Geambașu Sorin, Bădeanu Elvira, Rusen Narcisa, Brănișteanu Corina, Geambașu Cornelia, Budău Robert, Mihăilescu Emilia, Jarcă Maria, Mărunțiș Andrei, Mărunțiș Adina, Drăgănoiu Ionel, Goia Romică, Mardale Mihai. Fiecare “carte” a avut o poveste personală, fiecare carte a prezentat o profesie. Elevii au “citit” despre ce înseamnă să fii: funcţionar bancar, economist, ofiţer, poliţist, antreprenor, manager, statistician asistent social. Cei peste 100 elevi participanţi au pus întrebări şi au aflat răspunsuri legate de profesia pe care şi-o doresc în viitor.

“Bibliotecari” în Biblioteca Vie au fost anul acesta: Lucia Olteanu, Cătălina Poştovei, Măriuca Vali Budău. Sunt cele care au ales cu multă grijă cărţile şi au îndrumat cititorii.

În intervenţia sa, doamna Olteanu Lucia, a menţionat:” Suntem la a zecea ediție de Bibliotecă Vie.  Mulţumim tuturor cărţilor care au răspuns chemării noastre, celor care ne sunt alături de 10 ani şi celor care sunt la prima participare! Sperăm că a fost o activitate benefică pentru cititori dar și pentru cărți. Avem convingerea că cititorii au fost implicați și că lectura a fost interesantă și eficientă pentru ei”.

Iată și câteva impresii ale elevilor participanți:

Nedelcu Camelia: ”Cartea citită”, doamna Cornelia Geambașu ne-a oferit informații atât despre facultate cât și despre ce putem sa facem după ce ne terminam studiile inclusiv despre funcția dumneaei in cadrul Institutului de Statistica. Consider ca ne-a oferit informații cât și sfaturi folositoare pentru viitorul nostru

Cujbă Ionela: Mie mi-a plăcut foarte mult, pot spune că doamna m-a convins mult mai mult despre ceea ce vreau să fac de acum înainte. Așa cum a spus și colegul meu, Solea Mihai, se vedea în privirea mea, convingerea și dorința de a face asta mai departe. Eu am fost foarte impresionată și chiar mă regăsesc. Vreau să vă mulțumesc pentru activitate, dumneavoastră și tuturor profesorilor care au fost implicați!.

Radu Carmen: A fost foarte frumos si foarte interesant. Am fost foarte atentă la fiecare amănunt in parte. Mi-a plăcut felul în care doamna de la poliție ne-a vorbit despre meseria de polițist si m-a convins cu adevărat ca trebuie sa urmez această meserie si ca acolo imi este locul. Sunt foarte hotărâtă să urmez ceea ce ce mi-am propus si asa cum a spus si doamna” sa devenim colegi” peste ceva timp. Va multumim pentru activitatea în care ne-ati implicat.

Cățoi Alexandru: O experiență plăcută , plină de informații , idei , challenge-uri noi. Am avut ocazia de a sta de vorbă cu un antreprenor tănăr , deschis sa discute orice. Incă din primele minute am devenit prieteni , ne-a sfătuit sa facem ceea ce ne dorim cu drag indiferent de efortul depus. Văzând optimismul lui l-am întrebat ce program are: se trezeşte la ora 7 , merge la sală o oră si dupa lucreaza până la ora 19 , nu ii place sa stea , tot timpul gaseşte ceva de făcut. Discutând am înțeles că într-o afacere nu este totul roz , implicarea ta influențează in mare parte dezvoltarea afacerii , comportamentul față de angajați ajuta la dezvoltarea plăcerii de a lucra. Le mulțumesc profesorilor coordonatori care au organizat activitatea BIBLIOTECA VIE pentru ocazia oferită , mulțumiri domnului Andrei Mărunțiş pentru timpul acordat.