CÂINII CU ȘI FĂRĂ STĂPÂN DIN BUZĂU VOR FI MICROCIPAȚI ȘI STERILIZAȚI

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: Inlesa

 

Sursa foto: Inlesa

Un proiect de hotărâre privind populaţia canină din oraş indiferent dacă au sau nu stăpân va fi supus votului în ședința din luna octombrie a Consiliului Local Municipal. Dacă acesta va fi adoptat, atunci Primăria Buzău va demara recensământul tuturor câinilor din oraș, fie comunitari, fie cu stăpân.  ,,Sper să putem porni o inventariere a câinilor și cu stăpân și fără stăpân pentru a ști de unde plecăm. Câți câini avem aici, care sunt măsurile, conform tot acelui regulament, pe care trebuie să le luăm” a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Potrivit ultimelor statistici, în municipiul Buzău, trăiesc aproximativ 3600 de câini. Odată ce recensământul canin va fi finalizat, patrupedele vor fi cipate și sterilizate. De același tratament vor avea parte și câinii ai căror stăpâni nu au posibilitatea financiară de a achita costul operaţiei. ,,Erau obligați și stăpânii de câini să facă acest lucru. Am solicitat prin acest regulament inclusiv posibilitatea, care există și în alte orașe, de a putea finanța Consiliul Local și sterilizarea câinilor la persoanele fizice sau ciparea lor dacă sunt familii mai sărace” a mai spus Constantin Toma.

Ultimul padoc nou construit, care este administrat de Urbis Serv, dispune de aproape 400 de locuri. Edilul șef consider că este un număr suficient pentru a îndeplini condiţiile impuse de noul regulament.

Știri despre: