CNAIR a prezentat studiul de fezabilitate pentru drumurile de mare viteză: Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani

de Stiri Buzau Media

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale au prezentat astăzi, autorităților județene buzoiene mai multe variante ale drumurilor expres de mare viteză Ploiești-Buzău și Buzău-Focșani în vederea identificării traseului cel mai convenabil pentru realizarea celor două tronsoane. Întâlnirea a avut loc la Sala ,,D. Filipescu” și au fost prezenți președintele instituției, Petre Emanoil Neagu, prefectul județului Carmen Ichim, trei reprezentanți ai CNAIR, o parte dintre primarii unităților administrative pe unde ar urma să treacă drumul de mare viteză ce va lega Ploieștiul de Focșani, reprezentanți ai APM, Gărzii de Mediu, ISU și alți șefi de servicii deconcentrate.

Lucrarea se află la acest moment, în faza de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic și urmează a fi finalizată până în noiembrie 2020. Aceasta beneficiază de finanțare nerambursabilă alocată în carul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. În cadrul discuțiilor reprezentanții CNAIR au prezentat mai multe variante ale drumurilor expres de mare viteză Ploiești-Buzău și Buzău-Focșani, în vederea identificării traseului cel mai convenabil pentru realizarea celor două tronsoane. În cadrul discuțiilor, prefectul Carmen Ichim a solicitat proiectantului să prevadă traseele pentru cele două drumuri prin extravilan, pentru a nu se crea disconfort locuitorilor din cauza zgomotului și a prafului.

Totodată, Carmen Ichim a solicitat reprezentanților CNAIR ca – având în vedere că o mare parte a investiției preconizate se va derula pe teritoriul județului Buzău – proiectul drumului expres (cu coordonatele exacte, localitățile de pe traseu etc.) să fie pus la dispoziția Instituției Prefectului și Consiliului Județean Buzău până cel târziu pe 14 august 2019,  în variantele prezentate; acestea urmează să fie analizate și verificate în teren de serviciile publice deconcentrate și autoritățile locale, care vor trebui să-i prezinte prefectului și președintelui Consiliului Județean Buzău o evaluare detaliată a impactului social, economic și de mediu pe care îl pot genera lucrările cuprinse în proiectul drumului expres;

Până la data de 12 septembrie 2019, atât observațiile, cât și punctele de vedere ale autorităților județene și locale vor fi transmise prin intermediul Instituției Prefectului și Consiliului Județean Buzău reprezentanților CNAIR, pentru ca aceștia să decidă asupra variantei optime de realizare a proiectului. Potrivit reprezentanților CNAIR, ordinul privind elaborarea studiului de fezabilitate a fost dat anul trecut, pe 12 noiembrie 2018, și acesta are ca termen de execuție 24 de luni.

Firma care se ocupă de elaborarea celor două studii de fezabilitate este Consitrans SRL din București. Potrivit proiectantului, drumul de mare viteză Ploiești – Buzău va avea o lungime de 65 de kilometri, iar valoarea contractului este de 12.277.618,53 lei fără TVA. În ceea ce privește drumul Buzău-Focșani, acesta ar urma să aibă o lungime de 72 de kilometri, valoarea contractului este de 13.933.291,10 lei fără TVA.

Știri despre: , , ,