Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău, “amendat” cu 3.000 de euro

de Stiri Buzau Media
Măsură fără precedent la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău. Reprezentanții liceului trebuie să șteargă din registrele școlii nota 2 la purtare pe care i-au dat-o unui elev și să-i plătească acestuia 3.000 de euro daune morale.
Totul s-a întâmplat în 2018, atunci când Andrei Voicu, elev în clasa a XI-a la Hașdeu, a postat pe un grup de Facebook al liceului un videoclip al profesoarei sale de desen, însoțit de mesaj ironic. La acea vreme, fapta a făcut obiectul unei anchete disciplinare la capătul căreia elevul s-a ales cu nota 2 la purtare pe primul semestru. Mama sa a deschis însă o acțiune în instanță și a cerut anularea notei la purtare, care îi putea periclita intrarea la facultate, și daune morale.
Săptămâna trecută, Tribunalul Buzău a dispus anularea deciziilor colegiului buzoian de scădere a notei la purtare a băiatului. De asemenea, liceul trebuie să-i plătească tânărului 3.000 de euro daune morale, dar și cheltuieli de judecată de 2.800 de lei. Colegiul buzoian poate face recurs în termen de 15 zile.