Consultare publică a proiectului de hotărâre privind arondarea pe străzi și numere administrative a imobilelor din cartierul Zona Centrală, din Buzău

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:youtube.com
Sursa foto:youtube.com

Pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local al Municipiului Buzău din luna ianuarie 2019 a fost iniţiat proiectul de hotărâre cu caracter normativ privind arondarea imobilelor – blocuri de locuinţe colective din cartierul Zona Centrală, municipiul Buzău, pe străzi, cât şi atribuirea de numere administrative. Având în vedere necesitatea înregistrării şi actualizării tuturor adreselor administrative din municipiul Buzău în Registrul electronic naţional al nomenclaturii stradale (RENNS), Biroul Cadastru Imobiliar și Edilitar, Avizări consideră necesară iniţierea unui proiect de hotărâre privind arondarea imobilelor –blocuri de locuinţe colective din cartierul Zona Centrală, municipiul Buzău, pe străzi, cât şi atribuirea de numere administrative, fapt ce va evita pe viitor orice confuzie privind adresa administrativă.

Cetățenii care locuiesc în zonele respective, precum și persoanele juridice care au sediul firmelor în imobilele respective, vor trebui să-și facă schimbări într-o serie de acte. În cazul imobilelor-blocuri de locuinţe colective, la solicitarea asociaţiilor de proprietari, instituţia noastră va emite certificate de nomenclatură stradală şi adresă, iar numerele administrative vor fi atribuite imobilelor, identificate printr-un număr cadastral, şi nu fiecărui apartament din incinta acestora. Locatarilor din aceste imobile li se vor elibera la cerere, adeverințe privind adresa administrativă.

Persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale vor avea obligaţia de a face demersurile legale pentru schimbarea sediului social, iar persoanele juridice vor avea de achitat taxele şi tarifele aferente redactării hotărârii de schimbare a sediului şi a actului constitutiv actualizat, precum şi taxele publicării hotărârii privind schimbarea sediului social în Monitorul Oficial al României.

Persoanele fizice şi juridice interesate pot consulta proiectul de hotărâre pe site-ul autorităţii publice locale, la adresa www.primariabuzau.ro, la avizierul primăriei sau aici: Proiect de Hot. 323 Arondare Blocuri la Străzi. Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de hotărâre menţionat mai sus pot fi depuse la sediul Primăriei municipiului Buzău, la Ghişeul Unic, până cel târziu 23 ianuarie 2019, la Petronela Jipa, responsabilă pentru relaţia cu societatea civilă.