Copaci doborâți pe două tronsoane de drum din județ, din cauza furtunii

de Stiri Buzau Media

Update: Și pe DJ 203 D Smeeni-Brădeanu traficul este blocat din cauza unor  arbori căzuți. Intervin pompierii și SVSU cu drujbe.

Știrea inițială: Furtuna care s-a abătut asupra județului Buzău începe să facă deja probleme. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, la acest moment se circulă cu dificultate pe DN 2C la intrarea în Padina și pe DJ 203 I între Cotorca (comuna Glodeanu Siliștea) și Lipănescu (comuna Scutelnici) din cauza unor copaci doborâți pe carosabil de furtună. Polițiștii buzoieni dirijează traficul în cele două puncte până când pompierii și echipele trimise de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor îndepărta arborii căzuți.

Astăzi, prefectul Carmen Ichim a convocat o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, în cadrul căreia a fost aprobată activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pe durata avertizării cod portocaliu.

Zona de deal și de câmpie a județului Buzău a intrat sub o avertizare meteo cod portocaliu, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 80-90 km/h, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50-60 l/mp.Totodată, a fost emisă și o avertizare hidrologică de tip cod portocaliu privind posibile viituri pe afluenții din bazinul mijlociu al râului Buzău, valabilă până mâine dimineață la ora 6.00.