Daniel-Marian Țiclea, prefectul județului Buzău:  ”Ședințele lunare ale Colegiului Prefectural reprezintă boardul de conducere al județului și voi face tot ce depinde de mine ca aceste întâlniri să fie serioase, consistente și cu rezultate palpabile”

de Stiri Buzau Media

Daniel-Marian Țiclea, prefectul județului Buzău: ”Ședințele lunare ale Colegiului Prefectural reprezintă boardul de conducere al județului și voi face tot ce depinde de mine ca aceste întâlniri să fie serioase, consistente și cu rezultate palpabile”. Este unul dintre mesajele transmise, joi, de către prefectul județului, Daniel-Marian Țiclea, la ședința ordinară a Colegiului Prefectural, a cărei ordine de zi poate fi consultată aici: https://bz.prefectura.mai.gov.ro/12501-2/

? Pe de altă parte, dat fiind că iarna ne bate la ușă, printre subiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței, o atenție deosebită a fost acordată pregătirilor pentru acțiunile de deszăpezire.
? Reprezentantul Secției Drumuri Naționale Buzău, prezent la ședința Colegiului Prefectural, a dat asigurări că toate bazele de deszăpezire sunt pregătite să facă față iernii, cu utilajele necesare, 3000 de tone de sare și 1650 de tone de nisip cu care să se intervină în caz de polei sau ninsori.
? Totodată, reprezentantul S.D.N. Buzău a menționat că au fost montate panouri parazăpezi pe o suprafață de 4500 metri liniari, urmând ca în perioada următoare să se completeze până la 20.000 metri liniari.
? La această oră, în bazele de deszăpezire ale S.D.N. Buzău sunt 21 de utilaje proprii și 30 de utilaje închiriate de la terți, pregătite să fie scoase pe teren, la prima ninsoare.
? ”E important să ne pregătim temeinic pentru a face față iernii. Trebuie să avem acoperită toată rețeaua de drumuri publice, să fim siguri că se va putea interveni prompt în cazul în care vor cădea zăpezi însemnate. Trebuie să ne implicăm cu toții pentru a nu avea șosele blocate, fie că vorbim de cele naționale, fie că ne referim la drumurile județene” a mai declarat prefectul județului, Daniel Țiclea.