Divizia 2 Infanterie “Getica” are un nou comandant

de Stiri Buzau Media

Divizia 2 Infanterie “Getica” are un nou comandant. Este vorba despre generalul-maior Ciprian Marin, care a preluat, ieri comanda, la sediul Diviziei de la Buzău, de la generalul-maior Dragoș-Dumitru Iacob, care va conduce Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est.

Generalul-maior Ciprian Marin a absolvit Liceul militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, iar apoi continuat studiile militare de ofiţeri ale Școlii Militare de ofițeri activi „Ioan Vodă”, Sibiu, arma artilerie. În anul 2001 a absolvit cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, licențiat în Științe Militare cu specializarea „Conducere interarme-trupe de uscat”. Are un master în domeniul „Managementul proiectelor”, la SNSPA, București, obținut în anul 2011.

Generalul-maior Ciprian Marin a deținut din anul 2021 funcția de șef al Direcţiei Operații la Statul Major al Apărării și a mai ocupat diferite funcţii în unităţi din cadrul forțelor terestre. De asemenea, a executat două misiuni în teatrul de operații din Afganistan.