Familii de români din Spania și Ucraina, veniți la Buzău pentru a-și trata copiii la un nou centru de psihologie clinică deschis în oraș

de Stiri Buzau Media

O centrală termică dezafectată a devenit centrul de psihologie clinică pentru copiii cu sindromul Down, autism, sau alte probleme speciale, care a fost înființat de Asociația „Micul Îngeraș”. Noul cabinet a fost inaugurat astăzi, în prezența primarului municipiului Buzău, Constantin Toma. Clinica s-a înființat printr-o investiție privată a familiei Coman, ce s-a ridicat la aproape 40.000 de lei. A fost o muncă enormă ce a implicat totodată sprijinul unor sponsori, prieteni ai familiei. Psihologul Laura Georgiana Coman, cea care deține acest centru, este un specialist extrem de apreciat, atât în țară, cât și în străinătate, după declară tatăl său. El a povestit că chiar și românii stabiliți în afara țării au ales să se mute cu chirie la Buzău, pentru a fi alături de micuții care urmau tratament la acest cabinet.

Necesitatea realizării acestei investiții a apărut ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea unor familii care au copii cu probleme deosebite. Asociația „Micul îngeraş” are ca obiectiv sprijinirea copiilor cu autism, cu sindromul Down, a copiilor hiperchinetici și a celor care prezintă diferite forme de întârziere mentală sau de limbaj, prin desfășurarea unor ședințe de terapie ABA (Applied Behaviour Analysis).

Municipalitatea a pus la dispoziție un fost punct termic, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918. Pentru a veni în sprijinul familiilor defavorizate care au copii cu astfel de probleme, primarul Constantin Toma a declarat că își propune să găsească pe viitor o cale ca să sprijine financiar acest tip de terapii.

Costul unei consultații care durează 50 de minute este de 50 de lei, însă familiile pot veni cu sponsori care să le ajute să suporte tratamentul pentru copil, după cum ne-a explicat psihologul Laura Georgiana Coman.

În holul centrului am întâlnit o mamă care își aștepta băiatul să iasă de la terapie. Copilul are aproape 5 ani și suferă de un autism atipic. Timp de aproape un an de zile urmează terapia cu angajații cabinetului, iar rezultatele sunt nesperat de bune, ne-a povestit Neluța Zaheu.

Reamintim că centrul de psihologie clinică pentru copiii cu sindromul Down, autism, sau alte probleme speciale, înființat de Asociația „Micul Îngeraș”, se află la parterul blocului 6E-6H, de pe strada 1 Decembrie 1918.

Știri despre: , ,