,,Festivalul Mediteranean” din Buzău s-a lăsat cu amenzi din partea inspectorilor de muncă

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:Arhivă

     Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău  a efectuat acţiuni de control în data de 27 octombrie, în „Piaţa Daciei” din Buzău, unde s-a desfăşurat „Festivalul Mediteranean”, având ca obiectiv verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legislaţiei în vigoare în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Astfel, în domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 4 controale, în urma cărora au fost sancţionaţi 2 angajatori; s-au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale, din care 2 amenzi în cuantum de 120.000 lei.

Totodată, s-au dispus 3 măsuri cu termene precise de realizare pentru remedierea neconformităţilor constatate de inspectorii de muncă. În ceea ce privește munca nedeclarată, inspectorii de muncă au identificat 2 agenţi economici care nu au incheiat contracte individuale de muncă pentru un număr de 6 persoane contrar prevederilor art. 16 din Codul Muncii republicat.  Prin urmare au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 120.000 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate ca sancţiuni contravenţionale 3 avertismente, pentru neconformităţi privind neasigurarea controlului medical – medicina muncii înainte de primirea la lucru a persoanelor identificate la muncă; lipsa dovezilor privind informarea persoanelor identificate la muncă asupra riscurilor la care se expun la locul de muncă și a măsurilor de prevenire și protecție.