Liviu Dragnea a anunțat de la Buzău condițiile pe care candidații la alegerile 2016 trebuie să le îndeplinească pentru a avea sprijinul partidului!

de Stiri Buzau Media

dragnea3Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit de la Buzău despre noul Cod de conduită al partidului care ar avea  menirea de a-i împiedica pe cei cu condamnări mai să candideze la alegerile din 2016.

Prezent joi la Buzău, Liviu Dragnea a declarat că noul cod de conduită morală al PSD, adoptat recent, nu a fost elaborat pentru a bloca o persoană anume, nominalizându-l pe Victor Ponta, acuzat de plagiat. Noul Cod al PSD îi împiedică să candideze pe membrii care sunt condamnați pentru dare sau luare de mită, acolo unde există o hotărâre judecătorească, a explicat Liviu Dragnea, care a adăugat că  de asemenea nu vor putea candida persoanele aflate în arest la domiciliu, arest preventiv sau sub control judiciar.

Era nevoie de un cod de etică și conduită al membrilor PSD. Vrem ca PSD să înțeleagă și să sperăm că nu va fi singurul care înțelege că societatea are o dinamică mult mai mare decât cred unii. Vrem să venin cu candidați care nu sunt  prinși cu luare de mită sau dare de mită, care nu sunt condamnați pentru fapte de corupție, în arest la domiciliu sau preventiv ori sub control judiciar, care nu au fost  dovediți că și-au obținut diplome sau titluri prin plagiat, care nu au deținut funcții  de conducere în PCR, oameni care nu au manifestat un comportament agresiv, care nu au atitudini sau declarații xenofobe, extremiste, discriminatorii, care nu au fost colaboratori ai fostei securități, oameni care nu au relații contractuale cu Primăria la care vor să candideze sau persoane care au completat în fals sau prin omisiune declarații de avere sau de interese. Să nu spere cineva că dacă se află în vreo situație de acest gen va candida – a spus Liviu Dragnea.

De asemenea, liderul PSD a menționat că dacă o organizație va vrea să susțină un candidat independent și acesta va trebui să îndeplinească cerințele din codul de etică și conduită al PSD.

Daca împotriva unei persoane s-a început urmărirea penală sau a fost trimisă în judecata pentru mită, dacă are o  hotărâre de condamnare pentru corupție, evaziune fiscală, fapte comise cu violență, dacă se află în arest la domiciliu, control judiciar, arest preventiv, nu va putea candida din partea noastră – a mai spus Dragnea.

Pe de altă parte, liderul PSD a menționat că acest cod nu a fost elaborat și adoptat împotriva lui Victor Ponta:

Dacă a obținut diplome sau alte titluri prin plagiat si e dovedit prin hotărâre  judecătorească. Ponta nu e în situația asta, că iese cineva la televizor și spune un astfel de lucru nu înseamnă nimic. Contează instanța. Ponta nu e plagiator. Dar, pe de altă parte, nu vrem să avem astfel de oameni candidați. Dacă știe cineva că are astfel de probleme  să-și vadă de treabă – a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a adăugat în același context că cei care vor ajunge în funcții publice și nu vor respecta toate bunele practici impuse de partid și asumate la momentul intrării în lupta electorală se va afla în situația de a –i fi retras sprijinul politic în timpul mandatului și i se va impune demisia de onoare

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns