Miniștrii din Guvernul Orban, test în fața comisiilor specializate ale Parlamentului. Luni au trecut șapte din opt, marți urmează ceilalți

de Stiri Buzau Media

Marți a fost prima zi de audieri în comisiile specializate ale Parlamentului a miniștrilor propuși în Guvernul Orban. Printre cei audiați marți se numără Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, Florin Cîțu, propus la Finanțe dar și propunerea pentru Sănătate, respectiv Victor Costache. Ludovic Orban a asistat la audierile miniștrilor propuși. De altfel, el a stat lângă Ioan Boloș și Victor Costache în timp ce au fost audiați.

Au primit aviz pozitiv șapte dintre ei, nu și Florin Cîțu, propus la Finanțe. De altfel, audierea sa a fost dominată de certuri și insulte. Cel care a monopolizat discuția a fost ministrul demis al Finanțelor, Orlando Teodorovici, care l-a categorisit drept „hoț” pe Citu și l-a întrerupt în repetate rânduri atunci când răspundea la întrebări.

În rest, audierile celorlalti miniștrii s-au păstrat într-o notă decentă, fără discuții tensionate.

Cei 8 miniștri care au răspuns marți la întrebarile deputatilor si senatorilor sunt:
Ion Marcel Boloș, ministrul propus al Fondurilor Europene – aviz pozitiv, Victor Costache, propus la Ministerul Sănătății – aviz pozitiv, Florin Citu, propus ministru al Finantelor – aviz negativ, Bogdan Gheorghiu, propus ministru al Culturii – aviz pozitiv, Nicolae Ciuca, propus la Ministerul Apararii – aviz pozitiv, Marcel Vela, propus la Interne – aviz pozitiv, Adrian Nechita Oros, nominalizat ministru al Agriculturii – aviz pozitiv, Costel Alexe, propus la Ministerul Mediului – aviz pozitiv.

Miercuri vor fi audiații următorii:

9.00 – Ionuț Stroe, propus la Ministerul Tinererului, va fi audiat, miercuri, în ședința comisiile reunite pentru învățământ, ştiinţă, tineret şi sport ale Camerei Deputaților și Senatului.

10.00 – Monica Anisie, propusă la Ministerul Educației, va fi audiată în Comisiile reunite pentru învățământ.

11.00 – Virgil Popescu, propus ministru al Economiei, audiat miercuri în Comisiile economice reunite ale Parlamentului.

12.00 – Ion Ștefan, propus la Ministerul Dezvoltării, va fi audiat, miercuri, în Comisiile reunite pentru administrație publică.

13.00 – Bogdan Aurescu, nominalizat la Ministerul de Externe, este programat pentru audieri în Comisiile reunite pentru politică externă, miercuri.

14.00 – Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, va fi audiată, miercuri, în Comisiile reunite pentru Muncă și comisiile reunite pentru drepturile omului.

15.00 – Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiție, va fi audiat miercuri în ședința a patru comisii reunite și anume juridică, cea de constituționalitate, cea pentru cercetarea abuzurilor și cele pentru drepturile omului.

15.00 – Lucian Bode, nominalizat la Ministerul Transporturilor, va fi audiat în comisiile reunite pentru transporturi și cele reunite pentru comunicații, tot miercuri.

Votul pentru învestirea noul Executiv este programat să aibă loc într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00.

Știri despre: , ,